Ki kell a tehetséghez? ÉRTE-m TE-tted Díj 2018 – átadó esemény

A jó tanár egész életen át ható példát ad, egy olyan új világot nyit meg emberségben és tudásban, amelyet a diák soha el nem felejt. Érzéke van a különlegesre, mindenben a jót, a pozitívat, az értéket keresi. A jó tanár legalább ötször annyit dicsér, mint amennyit szid. – Prof. Csermely Péter

A nehéz sorsú gyermekek tehetséggondozásában végzett tevékenységünkhöz, az elmúlt 10 év eredményeinek eléréséhez a munkánkat segítő szakemberek jelenléte elengedhetetlen. Az Alapítvány az ÉRTE-m TE-tted Díjjal szeretne lehetőséget biztosítani a diákoknak mentor tanáraik, nevelőik, pszichológusaik felé megbecsülésük, elismerésük kifejezésére.

A meghirdetett négy kategóriában több, mint 50 jelölés érkezett be, hazai és határon túli településeken élő gyerekektől és fiataloktól, hogy ezúton fejezzék ki hálájukat szeretett mentoruk iránt, aki ÉSZREVETTE őket, MEGÉRTETTE nehézségeiket, vagy aki MEGLÁTTA BENNÜK azt a pluszt, amivel képesek voltak a céljaikat kitűzni, és HITT BENNÜK, hogy meg is fogják valósítani azt.

A jelöltek listájának és történetének sokszínűsége bizonyítja, hogy a gyerekek támogatása, az odafigyelés, motiváció átadása bárhol megtörténhet, egyetemen, középiskolában, szakkörökön vagy színjátszó csoportban is.

A jelölések elbírálásában az Alapítvány Kuratóriuma mellett, szakzsűriként közreműködik Fuszek Csilla, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója, Borbély Mihály, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas klarinét és szaxofon művész,  valamint Horváth József, kutatóbiológus, Aranypánt-díjas Hétköznapi Roma Hős. Nekik jutott az a nehéz feladat, hogy a sok őszinte és szívhez szóló pályázat alapján kiválasszák azt az 5 díjazottat, akik majd az anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között, 2018. március 24-én a IX. Kárpát-medencei Tehetségnap rendezvényen kerül sor  Budapesten.

A nagyszámú jelölés és a lelkes beszámolók bizonyítják, hogy az ÉRTE-m TE-tted DÍJ-nak, az elismerésnek helye van, a tanítványok szeretnék kifejezni és meghálálni mesterüknek a figyelmet.

Köszönjük minden jelölőnek a pályázatot és minden jelöltnek az áldozatos munkáját!

A jelölések elérhetőek kategóriánként az alábbi linkeken:

ÉRTE-m TE-tted díj 2018 – Aki észrevett

ÉRTE-m TE-tted díj 2018 – Aki hitt bennem

ÉRTE-m TE-tted díj 2018 – Aki megértett

ÉRTE-m TE-tted díj 2018 – Aki meglátta bennem

Elérgetőségek

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány
1011 Budapest
Hunyadi János út 13.

 

Benedek Nóra, programkoordinátor:
06-20-665-99-93
program[at]messzehangzo.org

 

Vígh Mónika, civil szervezet vezető:
vigh.monika[at]messzehangzo.org