Tehetség-támogatási rendszer

Az A tehetség-támogatási rendszer célja, hogy hozzájáruljon a tudományos és művészeti tevékenységet folytató 12-18 éves korú fiatalok tehetségének kibontakoztatásához, segítse és ösztönözze őket további eredmények elérésében. Az Alapítvány a díjazott gyermek részére célzottan nyújt támogatást. A 2008-ban létrehozott tehetség-támogatási rendszerben eddig több, mint 100, zenei, képzőművészeti és természettudományos területen tehetséges, hátrányos helyzetű fiatalt támogattunk tábori, szakköri, egyéb művészeti/tudományos kör havi részvételi díja, mentor/fejlesztő alkalmazása, versenyre/fellépésre való utazás költségének fedezése formájában. A pályázatokat az Alapítvány Tehetség-támogatási Bizottsága bírálja el, a szociális helyzet és a tehetségterületen eddig elért eredmények alapján. A támogatás egy tanévre szól, a pályázat meghirdetésére minden év május-június hónapjában kerül sor.

Szögi Klaudia vagyok, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium első osztályos tanulója. Azért írom ezt a levelet, mert szeretném megkapni a Messzehangzó Tehetségek ösztöndíjat. You say money isn’t everything, but I’d like to see you live without it (Azt mondod, a pénz nem minden, de szeretném látni, ahogy anélkül élsz) – énekli a Silverchair. Nagy igazság, hogy a pénz nem minden, de az előrejutáshoz szükség van rá.

Engem gátol a pénztelenség. Írok, de a számítógépemen valami baj van a Microsoft Worddel és nincs pénzem arra, hogy megcsináltassam. S bár nagyon meghitt kézzel írni egy vastag füzetbe, hosszú távon elég fárasztó is. Festek, de a festékem még azelőtt elfogy, hogy befejezném a képet. Ahogy sétálok a városban, megihlet a sok régi épület, arra gondolok, hogy milyen jó képeket lehetne itt készíteni. De nincs fényképezőgépem.

Anyukám azt mondja, várjak. Majd lesz minden. De a szüleimnek éppen elég azon gondolkodni, hogy a tél közepén elfogyott a fa, mit tegyünk most, vagy hogy honnan szerezzenek pénzt a buszjegyemre…


Elérgetőségek

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány
1011 Budapest
Hunyadi János út 13.

 

Benedek Nóra, programkoordinátor:
06-20-665-99-93
program[at]messzehangzo.org

 

Vígh Mónika, civil szervezet vezető:
vigh.monika[at]messzehangzo.org