Művész Leszek! Tudós Leszek! Tehetség-támogatási rendszer 2020/21 tanév

Már ovis korom óta orvos akarok lenni, és maradandót alkotni, elsősorban reményt vesztett gyerekek gyógyításában.” – S. Erik, 17 éves, természettudományos támogatott
Tizenharmadik tanévéhez érkezett a Művész Leszek! Tudós Leszek! Tehetség-támogatási rendszer, melyben a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány idén majdnem félszáz, természettudományos és művészeti területen kiemelkedő, hátrányos helyzetű diákot segít céljaik elérésében.
A 2020/21-es tanévre szóló, célzottan, a tehetségterülethez kapcsolódóan felhasználható anyagi háttértámogatásra  hazánkban és határontúli településeken élő 12-18 éves fiatalok pályázhattak. A több, mint 150 beérkezett jelentkezésből az Alapítvány Kuratóriuma és Szakmai Tanácsadó Testülete a tehetségterületen eddig elért eredmények és a szociális háttér együttes figyelembevételével választotta ki azt a 43 diákot, akik tábori, szakköri, egyéb művészeti vagy tudományos kör havi részvételi díjára, mentor vagy fejlesztő alkalmazására, versenyre vagy fellépésre való utazás, illetve a tehetségfejlesztésükhöz szükséges eszközök költségeinek fedezésére fordíthatják az elnyert összeget.
A 2008 óta működő tehetség-támogatási rendszerben így összesen már több, mint 150 zenei, képzőművészeti, előadóművészeti, természettudományos,  illetve informatikai területen kiemelkedő tehetséget mutató, nehéz körülmények között élő gyermek vett részt.

Elérgetőségek

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány
1011 Budapest
Hunyadi János út 13.

 

Benedek Nóra, programkoordinátor:
06-20-665-99-93
program[at]messzehangzo.org

 

Vígh Mónika, civil szervezet vezető:
vigh.monika[at]messzehangzo.org