Gyere és élj át Velünk egy felejthetetlen nyári kalandot! – MEGHOSSZABBÍTOTT PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ ÁPRILIS 12-IG!

Táborunkban a hozzád hasonló fiatalokkal részesévé válhatsz a közös gondolkodás és a szabad alkotás örömének.

Számtalan kreatív, sokoldalú programon keresztül megfigyelheted  és különböző eszközökkel megvizsgálhatod a természetes jelenségeket, környezetünket. Teret, eszközöket és segítséget adunk ahhoz, hogy újragondold és formabontó művészi technikákkal megjelenítsd a számodra legizgalmasabb gondolatokat, témákat. A délutáni közös játékok, a nyíri erdőben tett bátorságpróbák, kalandtúrák, szabadidős csapatjátékok és sportfoglalkozások alatt pedig életreszóló barátságokat is köthetsz! Idei táborunk témája az EGYENSÚLY lesz, amelyet számos szempontból körbejárunk, értelmezünk, feldolgozunk egy fantasztikus, mesebeli erdei környezetben.

A délutáni Messzehangzó Diákakadémia foglalkozásain érdekes és izgalmas kihívásokban vehetsz részt és különleges történeteket ismerhetsz meg. Az Akadémia programjában vendégeink lesznek:

 

Grecsó Krisztián – József Attila-díjas költő, író; „Szegeden jöttem rá, hogy bármeddig húzom, előbb-utóbb muszáj felnőttnek lennem.”

Domokos Gábor – Építészmérnök, matematikus, a világhíres Gömböc feltalálója; olyan tárgy amit akárhogyan is teszünk le, mindig visszaáll egyensúlyi pontjába.

Rodics Katalin – A Greenpeace munkatársa, kutató-biológus, farkasok, papagájok, csimpánzok, delfinek, énekesmadarak és afrikai elefántok megmentője.

 

Pályázz, nyerj és töltsd velünk a nyári szünet legjobb hetét!

Ha 5-8. osztályos, általános iskolás tanuló vagy és érdeklődsz a természettudományok iránt, esetleg bármely művészeti ágban kortársaidhoz képest kiemelkedő teljesítményeket érsz el, ám családodnak nincs lehetősége, hogy anyagilag támogasson egy nyári képzésben való részvételben KÖZTÜNK A HELYED!

Nézd meg a tavalyi táborunk  képeit!

A pályázat nyerteseinek az Alapítvány INGYENESEN biztosítja a teljes tábori ellátást (szállás, étkezés, programok).

 

A Természettudományos és Művészeti tábor időpontja:  2019. július 14 – 20.

 

A tábor helyszíne: KEFAG Erdei Iskolája, Vackorvár (Kecskemét – Hetényegyháza)

 

Hogyan pályázz?

Pályázati anyagod három részből álljon:

 1. Pályamunka – Válassz egy olyan, az EGYENSÚLY – hoz kapcsolódó témát, ami téged megihlet és/vagy szerinted a legizgalmasabb vagy a legfontosabb az emberiség történetében, mindennapi életében!
   • A természettudományok érdekelnek? Kutass, böngéssz és gondold újra a témát, fogalmazd meg egy-két oldal terjedelemben, vagy mutasd be egyéb multimédiás (videó, diavetítést) technikával, számodra mit jelent, téged mire ösztönöz a téma! Mi az, ami leginkább megfogott, elgondolkodtatott? Milyen kutatási eredményeket, összefüggéseket találtál vagy találnál magadnak az EGYENSÚLY témakörében? Saját, önálló gondolataidra, ötleteidre, kreatív alkotásaidra vagyunk kíváncsiak!
   • Ha művészeti irányultságú vagy, mutasd be mi ragad meg leginkább az EGYENSÚLY kapcsán! Kategóriák: 1. Képzőművészet (rajz, festmény, plasztika) 2. Irodalom (vers, próza, képregény) 3. Tánc  4. Dráma/színpadi előadás – minden előadó művészeti ág (vers- és prózamondás, színészi alakítás, zene). Fontos tudnod, hogy nem zenei táborba jelentkezel!
 1. Bemutatkozás– Pályaműved mellé feltétlenül írj magadról egy rövid (féloldalas) bemutatkozást, melyben oszd meg velünk, hogy
 • Mi az érdeklődési köröd, mit csinálsz a legszívesebben?
 • Milyen eredményeid, terveid vannak a jövőre nézve?
 • Min szoktál gondolkodni, töprengeni?
 • Milyen tevékenységek közben érzed a legjobban magad?
 • Kivel vagy kikkel vagy együtt a legszívesebben?
 • Mit csinálsz ha egyedül vagy?
 • A táborban műhelyekben fogunk dolgozni, mindenki a maga tehetségterülete szerint. Hogyan képzelsz el egy ilyen műhelymunkát?

3. Jelentkezési adatlap kitöltése

 

A pályázat beadási határideje: 2019. április 12.

Benyújtás módja: elektronikus formában, postai, vagy személyes úton
E-mail: tabor@messzehangzo.org
Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 13.
Érdeklődhetsz mobilon: +36-20-665-9996

 

Pályázati feltételek

A pályázat kiírója

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány tizenegy éve keresi és gondozza a természettudományokban és a művészetek valamely területén tehetséges, nehéz sorsú,  10-18 éves gyermekeket.

Minden évben szervez nyári tehetséggondozó táborokat, évközi tehetséggondozó programokat, és a középiskola végéig támogatja a kiválóságokat ösztöndíj-programján keresztül.

Versenyszabályzat

A pályázaton való részvételre azok jogosultak, akik tanulói jogviszonnyal rendelkeznek bármely magyarországi vagy határon túli nevelési-oktatási intézményben.

Kizárólag az a pályázat tekinthető érvényesnek, amelyet a pályázati határidő lezárásának napjáig benyújtottak személyesen, adtak postára, vagy küldtek el e-mailben.

Felhasználási jogok: A jelen Versenyszabályzatot elfogadó és érvényes pályázatot benyújtó Résztvevő és törvényes képviselője hozzájárulnak ahhoz, és ezennel engedélyezik a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnak, hogy bármely célból, akár részleteiben is ingyenesen felhasználják, lemásolják, terjesszék a versenyre beküldött Pályaművet.

A pályázathoz szükséges dokumentumokhoz személyesen, nyomtatott, vagy elektronikus formában juthat hozzá a pályázó. A pályázat fordulóin való sikeres részvétel szükséges ahhoz, hogy a pályázó részt vehessen a táborban, illetve a tehetséggondozó program többi alkalmán.

 

Első forduló

A kiírás feltételeinek megfelelő

 • pályamunka,
 • személyes bemutatkozás (szövegesen kézzel írottan vagy gépelve, kb. fél-egy oldalban) elkészítése és a
 • jelentkezési adatlap kitöltése.

Az adatlapot kitöltheted online is, elküldheted nekünk e-mailben vagy nyomtatott formában postai úton.

Online jelentkezési adatlapok:

Művészeti tábor:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKcSO0uj9h94UgwU_9itjtUMY8sMeQmQ8kUhaYe4f-Jqap-g/viewform

Természettudományos tábor:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3D10MzpH80kUArp7_PpD5_mNYGR_5ZklbwUe4KWhySslymg/viewform

Letölthető jelentkezési lapok: Csak töltsd le, töltsd ki, majd a word dokumentumot e-mailben küldd vissza nekünk! (Nem szükséges aláírni, scannelni.)

Művészeti tábor: https://drive.google.com/file/d/1r3jKEdXfi5m9DGGmX2MCN0qrFljCth_b/view?usp=sharing

Természettudományos tábor: https://drive.google.com/file/d/1qNFTQXzLvJMfL1i_mhC1tTYeWkAeCs_R/view?usp=sharing

Beadási határidő: 2019. március 31.

 

Második forduló

 • Osztályfőnöki jelentkezési lap
 • Szülői jelentkezési lap
 • Gyermek kérdőív

Ezen dokumentumokat az Alapítvány a pályázat beérkezése után a második fordulóba továbbjutottaknak a kitöltött adatlapon feltüntetett e-mail címekre küldi ki a szülőknek és az osztályfőnököknek. A három dokumentum (osztályfőnöki, szülői adatlapok és a gyermek kérdőív) együttes, hiánytalan benyújtása jelenti a pályázat második fordulójában való részvételt. Benyújtás módja: elektronikus formában, postai, vagy személyes úton.

E-mail: tabor@messzehangzo.org
Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 13.
Érdeklődhetsz mobilon: +36-20-665-9996

   

         

WordPress Themes