2018. januárjától májusig zajlottak azok a programjaink, melyeknek célja, hogy az iskolaválasztás, továbbtanulás előtt álló, felső tagozatos és középiskolás diákok betekintést nyerhessenek különféle szakmákba, melyekhez kapcsolódóan új ismereteket szerezzenek meg az adott területen jeles cég irodájába, telephelyére ellátogatva.

A programok során az iskolai tananyagot kiegészítő tudást interaktív formában, közvetlen módon, a fogadó vállalkozás munkatársai adták át a diákoknak. Ezen kívül a kollégák meséltek a szakmájukról, a cég működéséről, arról, milyen tanulmányok szükségesek a területen való elhelyezkedéshez. A résztvevők betekintést nyerhettek a munkatársak mindennapjaiba, az iroda életébe, a feladatokba, munkafolyamatokba és természetesen kérdezhettek is a házigazdáktól. Vendéglátóink különféle méretű és profilú cégek voltak: van köztük hazai cég és multinacionális vállalat, családi vállalkozás és olyan is, aki távmunkában foglalkoztatja munkatársait.

A programsorozaton összesen 120 fő 10-18 éves korú diák vett részt, akiket 20 fő vállalati munkatárs, önkéntes látott vendégül.

Néhány vélemény a diákoktól:

„Lenyűgöző volt maga a hely, nagyon tetszett az, hogy nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is betekinthettünk a média világába,és persze az ezt követő játék is izgalmas volt.“

„Elégedett vagyok minden részével a programnak, és szerintem mindenki tanult valami újat, valakik többet valakik kevesebbet.
Ajánlanám minden olyan diáknak akit egy kicsit is érdekel a modern világ.“

A témanapok programjai:

  • Digitális Világ infokommunikációs workshop az OMD Hungary Kft. irodájában (2018. január 20. és május 18.)

Vendégeink voltak: egyéni résztvevők és a Balasszagyarmati Balassi Bálint Gimnázium 6.a osztálya. A médiaügynökség önkéntesei internetes biztonság; social media; okos applikációk és eszközök; valamint bloggerek, influencerek, videós kampányok témában tartottak előadásokat. A blokkokat izgalmas játék zárta a legmodernebb eszközöket és appokat felhasználva.

A képeket itt és itt találod.

  •  Informatikai Témanap a Netacadémia Oktatóközpont irodájában (2018. április 12.)

A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium 7. osztálya, valamint a budapesti Fasori Evangélikus Gimnázium informatika szakköre vett részt a céglátogatáson. A gyerekek az irodai körbevezetés után a napi Skype-konferenciába bekapcsolódva megismerték, hogyan lehet úgy dolgozni, hogy a csapat tagjai fizikailag nincsenek egy helyen. Ezután csapatokra osztva két-két programozási projektet készítettek el: a nap végére zenélő banánok és csodaszép honlapok láttak napvilágot!

Nézd meg az eseményről készült képeket és a videókat!

  • Telephelylátogatás a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-nél (2018. április 25.)

A fenntarthatósági témanap keretében két 8. osztály  – a Kosztolányi Dezső Gimnáziumból és a Budavári Általános Iskolából – látogattak el a a családi vállalkozás törökbálinti telephelyére. Megismerték a használt sütőolaj újrahasznosításának lehetőségeit, folyamatait, a begyűjtéstől  kezdve egészen a feldolgozásig. Hasznos ismereteket és praktikus információkat hallottak arról is, mit tehetnek ők a környezet védelméért a mindennapokban. A programot környezetvédelmi játékok, olaj-mérlegelés, logisztikai kvíz és targoncázás tette még érdekesebbé.

Fejtsd meg a fenntarthatósági kérdőívet és a logisztikai kérdőívet, nézd meg a hulladék újrahasznosításáról szóló Biofilter_Hulladékból érték_prezit és a programon készült képeket!

  • Irodalátogatás az NNG Kft. székházában (2018. május 5.)

Egy szombati napon fogadták az informatikai cég munkatársai a baranyai felső tagozatos diákokat az Adatkaland Informatikai Műhelyből,  a komlói Gagarin Iskolából és a Pécsi Meszesi Általános Iskolából. Az irodabejárást és a különféle szoftverfejlesztői munkafolyamatok bemutatását követően a finom ebéd mellett a gyerekek praktikus tanácsokat kaptak arról, mit, hol, hogyan érdemes tanulni, ha informatikával szeretnének a későbbiekben foglalkozni.

Fényképek a programról elérhetőek itt.

Köszönjük vendéglátóinknak, támogatóinknak – OMD Hungary Kft., Netacademia  Oktatóközpont, Biofilter Környezetvédelmi Zrt., NNG Kft. – a programok megvalósításában nyújtott segítséget!