Folytatódik a 2016/17-es tanévben sikerrel megrendezett AdatKaland műhelyfoglalkozás-sorozat. A 2017. őszén induló program célja, hogy a szociokulturálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek – akiknek családi háttere nem tudja biztosítani az otthoni számítástechnikai eszközök használatát és a további tudásbővítő lehetőségeken való részvételt – lehetőséget biztosítson digitális írástudásuk fejlesztésére. A program hiánypótló lehetőséget nyújt számukra az informatikai világképük tágításához, az infokommunikációs társadalomban elengedhetetlen tudás megszerzéséhez és gyakorlati alkalmazásához, valamint hasznos segítséget ad középiskolai jelentkezésükhöz, iskolaválasztásukhoz is. A 21. századi készségek és képességek felbecsülhetetlen értékkel bírnak és nemcsak a középiskolai, de később akár a felsőoktatási továbbtanulásra és pályaválasztásra, sőt, akár munkavállalásra is kihatnak.

adatkaland-logo

A 7. osztályos korosztálynak szóló AdatKaland műhelyfoglalkozás-sorozat az általános iskolai informatika tanrendre épül, gyakorlati tudást átadó modulokból áll. Azokat a témákat célozzuk meg, amik az informatikából ténylegesen ezt a korosztályt érintik, s a gyerekek számára új, de az iskolai tanagyagot kiegészítő információkat, a mindennapi életben, iskolai feladataikhoz, illetve továbbtanulásukhoz, projektekre, programokra való jelentkezésekhez hasznos tudást nyújtanak.

8 alkalmas, péntekenként megrendezésre kerülő foglalkozásokon Baranya megyei, hátrányos helyzetű, informatika iránt érdeklődő gyerekek vehetnek részt térítésmentesen. Minden alkalom 4 órás, interaktív, könnyen befogadható, gyakorlati foglalkozást jelent.

Helyszín: Komló, Gagarin Általános Iskola.

A csoport vezetője: Turi Péter, informatika tanár.

Tervezett témáink:

1. Adj MAGADRA! Amit tudni kell RÓLAD - Önéletrajz, bemutatkozó Prezi, portfólió készítés.

2. UTAZÁS a FELHŐK között… Közös munka, projektek készítése felhőalkalmazásokkal.

3-4. Egy kis SMINK és DESIGN. A grafikai tervezés alapjai.

5-6. Orbitális, globális… -  Weblapkészítés, honlapszerkesztés.

7-8. A GONDOLAT-om KÓD-olom! Bevezetés a programozás világába.

Jelentkezés: kérjük, töltsd ki ezt az űrlapot  október 25-ig!

Fontos, hogy tudd, hogy a jelentkezési lap kitöltésével még nem automatikus a  részvételed a programra – kérjük, légy türelemmel, míg értesítünk róla, hogy bekerültél-e!

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a jelentkezési lap az ÖSSZES alkalomon való részvételre szól, vagyis ha bekerülsz a csoportba, minden foglalkozáson részt kell venned!

JELENTKEZEM

Köszönjük a UPC Directnek és az E.ON-nak a program megvalósításához nyújtott támogatását!

A programról készült beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

1. alkalom

2. alkalom

3. alkalom

4. alkalom

5. alkalom

6. alkalom