„ELEM-edben VAGY?”

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány művészeti és természettudományos tábori pályázata a 2017. évi térítésmentes nyári tehetséggondozó táboraiba

 

„Óriási az étvágya,

felfal minden éghetőt.

Elszabadul, s megmar mindent,

bútort, függönyt, háztetőt.

 

De lehet barátod is,

megfőzheti ételed,

s hogyha fázol, lehelete

melengeti testedet.”

/Tűz/

„Tehetsz bele cserjét, magot
akárhogyan formálhatod.

Belőle nő mirtusz, zsálya,

Belőle lesz cserépkályha.

Minden város rajta áll,

mindig forog, meg nem áll.“

/Föld/

PÁLYÁZHATOK?

Ha 5-8. osztályos, általános iskolás tanuló vagy, aki érdeklődik a természettudományok, az informatika vagy a matematika iránt, esetleg bármely művészeti ágban, kortársaidhoz képest kiemelkedő teljesítményeket érsz el, ám családodnak nincs lehetősége, hogy anyagilag támogasson egy nyári képzésben való részvételben VELÜNK KELL TARTANOD!

A pályázat DÍJA:

Részvétel a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány művészeti és természettudományos tehetséggondozó nyári táboraiban. A táborok időpontjai

Természettudományos és Művészeti Tábor: 2017. július 9- 15.
Képzőművészeti alkotótábor: 2017. július 16 – 22.

A tábor helyszíne: KEFAG Erdei Iskolája, Vackorvár (Kecskemét – Hetényegyháza)

A pályázat nyerteseinek az Alapítvány biztosítja a teljes tábori ellátást (szállás, étkezés, programok). A nyertesek a későbbiekben részt vehetnek az évközi tehetséggondozó programokon és bekerülhetnek az „Útravaló Ösztöndíj” programba is.

Mit csinálhatsz a táborban?

Megismerkedhetsz sok hasonló gondolkodású társaddal és részesévé válhatsz a közös gondolkodás és alkotás örömének. Számtalan kreatív, sokoldalú lehetőséget kapsz ahhoz, hogy szakemberek segítségével megfigyeld, különböző eszközökkel vizsgáld a környezetünket és a természeti jelenségeket. Teret kapsz ahhoz, hogy újragondold, átformáld és művészi eszközökkel megjelenítsd a számodra érdekes, egyéni témákat. A tudásod gyarapítása és a barátságok építése mellett lehetőséged lesz sokat sportolni, játszani, így feltöltődhetsz és maradandó élményeket szerezhetsz.

Hogyan pályázz?

Pályázati anyagod három részből álljon:

1. Pályamunka – Válassz egy olyan, tűzhöz, illetve földhöz kapcsolódó témát, ami téged megihlet és/vagy szerinted a legizgalmasabb vagy a legfontosabb az emberiség történetében, mindennapi életében!

  • természettudományok érdekelnek? Kutass, böngéssz és gondold újra a témát, fogalmazd meg egy-két oldal terjedelemben, vagy mutasd be egyéb multimédiás (videó, diavetítést) technikával, számodra mit jelent, téged mire ösztönöz a téma! Mi az, ami leginkább megfogott, elgondolkodtatott? Milyen kutatási eredményeket, összefüggéseket találtál vagy találnál magadnak a tűz és/vagy a  föld témakörében? Saját, önálló gondolataidra, ötleteidre, kreatív alkotásaidra vagyunk kíváncsiak!
  • Ha művészeti irányultságú vagy, mutasd be mi ragad meg leginkább a két elem (tűz és föld) kapcsán! Harmóniában vannak? Ellentétben állnak? Mi a szimbolikájuk? Pályázhatsz képzőművészeti (rajz, festmény, plasztika) vagy irodalmi alkotással (vers, próza, képregény) vagy akár előadással (tánc, művészi prezentációk) video- vagy hangfelvétel formájában  is.

2. Bemutatkozás – Pályaműved mellé feltétlenül írj magadról egy rövid (egy oldalas) bemutatkozást! (Mi az érdeklődési köröd, mit csinálsz a legszívesebben? Milyen eredményeid, terveid vannak a jövőre nézve? Min szoktál gondolkodni, töprengeni? Milyen öröm ért az utóbbi hónapokban? Mi volt a legszomorúbb dolog ami az utóbbi időben történt veled? Milyen tevékenységek közben érzed a legjobban magad? Kivel vagy kikkel vagy együtt a legszívesebben? Mit csinálsz ha egyedül vagy?)

3. Jelentkezési adatlap – letölthető alább, az „Első forduló“ cím alatt

A pályázat meghosszabbított beadási határideje: 2017. április 20.
Benyújtás módja: elektronikus formában, postai, vagy személyes úton
E-mail: iroda@messzehangzo.org
Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 13.
Érdeklődhetsz mobilon: +36-20-665-9996


Pályázati feltételek

A pályázat kiírója

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány kilencedik éve keresi és gondozza a nehéz sorsú, természettudományokban és a művészetek valamely területén tehetséges 10-18 éves gyermekeket. Minden évben szervez nyári tehetséggondozó táborokat, évközi tehetséggondozó programokat, és a középiskola végéig támogatja a kiválóságokat Messzehangzó Ösztöndíjjal.

Versenyszabályzat

A pályázaton való részvételre azok jogosultak, akik tanulói jogviszonnyal rendelkeznek bármely magyarországi vagy határon túli nevelési-oktatási intézményben.

Kizárólag az a pályázat tekinthető érvényesnek, amelyet a pályázati határidő lezárásának napjáig benyújtottak személyesen, adtak postára, vagy küldtek el e-mailben.

Felhasználási jogok: A jelen Versenyszabályzatot elfogadó és érvényes Pályázatot benyújtó Résztvevő és törvényes képviselője hozzájárulnak ahhoz, és ezennel engedélyezik a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnak, hogy bármely célból, akár részleteiben is ingyenesen felhasználják, lemásolják, terjesszék a versenyre beküldött Pályaművet.

A pályázathoz szükséges dokumentumokhoz személyesen, nyomtatott, vagy elektronikus formában juthat hozzá a pályázó.
A pályázat fordulóin való sikeres részvétel szükséges ahhoz, hogy a pályázó részt vehessen a táborban, illetve a tehetséggondozó program többi alkalmán.

Első forduló

A kiírás feltételeinek megfelelő pályamunka, személyes bemutatkozás (szövegesen kézzel írottan vagy gépelve, kb. fél-egy oldalban) elkészítése és a jelentkezési adatlap kitöltése.
Jelentkezési adatlap:

Természettudományos és Művészeti Tábor: 2017. július 9- 15. WORD / PDF
Képzőművészeti alkotótábor: 2017. július 16 – 22. WORD / PDF

Benyújtás módja: elektronikus formában, vagy postai, vagy személyes úton

E-mail: iroda@messzehangzo.org
Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 13.
Érdeklődhetsz mobilon: +36-20-665-9996

Meghosszabbított beadási határidő: 2017. április 20.

Második forduló

  • Osztályfőnöki jelentkezési lap kitöltése - WORD PDF
  • Szülői jelentkezési lap kitöltése - WORD / PDF
  • Gyermek kérdőív kitöltése - WORD / PDF 

Ezen dokumentumokat az Alapítványa  pályázat beérkezése után személyesen küldi ki a csatolt adatlapon feltüntetett e-mail címre.
A három dokumentum (osztályfőnöki, szülői adatlapok és a gyermek kérdőív) együttes, hiánytalan benyújtása jelenti a pályázat második fordulójában való részvételt. Benyújtás módja: Elektronikus formában, vagy postai, vagy személyes úton.

Beadási határidő: 2017. április 30.

Harmadik forduló

A mindkét forduló követelményeinek megfelelő jelentkezőket egy csoportos helyzetgyakorlaton ismerünk meg személyesen. A játékos foglalkozás során a fiatalok kortársakkal való együttműködését és kreativitását figyelik meg szakemberek. A harmadik fordulót egy fővárosi és egy vidéki helyszínen szervezzük meg.

A pályázat nyerteseit az Alapítvány Szakmai Tanácsadó Testülete választja ki. A tábori helyet elnyerő (és a várólistára kerülő) pályázókat e-mailben (külön kérés esetén más módon is) értesítjük 2017. június 10-ig.
A táborozáshoz további (szülői és orvosi) dokumentáció szükséges, melyről az Alapítvány részletes tájékoztatást küld.

A 2017-es tábori pályázat plakátja már elérhető. Kattints IDE a nagyobb méretért!

A plakát terjesztésében szívesen fogadjuk iskolák, tehetséggondozó intézmények és magánszemélyek segítségét. A plakátok, előzetes egyeztetést követően, személyesen átvehetők irodánkban, illetve igény esetén postázzuk is őket. Lépjen velünk kapcsolatba a iroda@messzehangzo.org email címen! Köszönjük!