Korunk üzletembere hajszolja az érvényesülést, a sikert, mindennapjait és erejét annak elérésének alárendelve. De az érvényesüléshez vezető úton a legfontosabb feltétel a lehetőség.

A tőkepiacon dolgozó szakemberként abban a szerencsés helyzetben lehettem, hogy az 1990 után újjászerveződő hazai pénzpiacon csupán erőmnek, ambícióimnak és a tanulás iránti vágyamnak volt kérdése, számos korombeli fiatallal együtt, élek-e a szakmai fejlődés és az érvényesülés lehetőségével. Volt módom és lehetőségem megtanulni a szakmát. Volt lehetőségem megtanulni, hogy az üzlet felelősség. Nem csak saját magunk, de környezetünk iránt is.

Gyakran nehéz a siker utáni hajszában megálljt parancsolni magunknak, körbenézni egy pillanatra és más szemszögből is megnézni, sőt látni a környezetünket… Használnunk a megtanult felelősséget, s látnunk azokat, akik nem lehettek olyan szerencsések, mint mások…

Magyarországon gyermekek ezreinek nem adatik meg a lehetőség, a táborozás lehetősége, mely iskolás korunkban a közösségi élmények alapjait jelentette a mai 30-40 éves korosztálynak. Talán anyagi erőinkkel, tapasztalatunkkal, jó szándékkal, s önzetlen tettekkel megteremthetjük a feltételeit ezen gyermekek egy részének a táboroztatására.

Elhatároztuk, hogy létrehozunk egy Tábort tehetséges, hátrányos szociális helyzetű kisiskolás korú gyermekek, egy-egy hetes nyári vendégül látására, számukra a hétköznapjaikban nehezen elérhető nyaralási és önképzési lehetőséget teremtve. Remélve, hogy ez az egy hét, mely a sport, a játék, a művészet jegyében, szakképzett pedagógusok részvételével segíti Őket maradandó élményhez, talán többet is jelent majd, mint hét nap nyaralást.

Hisszük, hogy nem csak elképzeltünk egy tábort, hanem Barátaink, Támogatóink, Önkénteseink segítségével a felépített Tábor, mint közösségi élményt formáló műhely mutathat segítő esélyt a későbbiekben is a gyermekek számára önmaguk és környezetük alaposabb megismerésére.

Reméljük, ezek az élmények segíthetnek építeni hitüket, hogy érdemes keresniük és megragadniuk a lehetőséget az érvényesüléshez.