A Messzehangzó Tábor Alapítvány első sport tehetséggondozó táborának megrendezése (2008. július 28- 2008. augusztus 1.) Sipító Pihenőpark (2721 Pilis, Vogyiszka dűlő 4.) hatalmas eseménynek számított.

IMG_1938A gyermekeket 7 budapesti, csepeli és pesterzsébeti iskolából válogattuk ki. A 120 jelentkező közül 33 kisgyermeket vittünk el térítésmentesen táborozni, amely tevékenységben 22 Önkéntes segítette a munkánkat.

A Sport Tábor programja 2008-ban az olimpia eszmeiségére épült. Hazánk legjobb sportolói idén Pekingben mérettették meg magukat, mi pedig a Sipító Pihenőparkban rendeztük meg táborozóinknak a saját kis olimpiájukat.

IMG_1991A tábor ideje alatt meghívott vendégek is színesítették a foglalkozásokat. Meglátogattak minket Magyarország legsikeresebb olimpikonjai Nagy Tímea és Erdei „Madár”Zsolt és Vince Gábor paralimpikon, akinek a nehéz körülmények ellenére sikerült kimagasló sikereket elérnie a paraolimpiákon.

A tábor programját úgy állítottuk össze, hogy komplex- testi és lelki- fejlődési pályát biztosítsunk a gyermekek számára.

A programok részét képezte a koordináció és a fizikai képességek fejlesztését szolgáló különféle akadálypályák, labdaügyességi feladatok és hagyományőrző népi játékok (botozás, íjászat, gólyaláb, Méta).

DSC_0108Szakavatott drámapedagógus segített a gyermekeknek a siker és kurdarc élmény feldolgozásában, az önmegismerésben.

A Tanulók egészséges szocializációs fejlődését szakemberek (pszichológus, drámapedagógus, tanítók, tanárok, önkéntesek) segítették elő a tábor időszaka alatt.

Olimpiai Kvíz játékkal az elméjük pallérozását is igyekeztünk elősegíteni.

A „Prometheus, avagy, hova tűnt az olimpiai láng?” időutazással megidéztük az ókori olimpiai hangulatot.

A program a részt vevő diákok számára ingyenes volt, a teljes költséget a Messzehangzó Tábor Alapítvány állta.


A tábor célja volt továbbá, hogy a Gyermekek sok-sok élménnyel gazdagon, önbizalommal telve térhessenek haza, és az egy hét során szerzett tapasztalataikat további életük során sikeresen tudják kamatoztatni.

További képekért látogassatok el galériánkba!

IMG_1776