Alapítványunk, immár nyolcadik éve közhasznú, nonprofit tevékenységet végez a szociokulturálisan hátrányos helyzetű, természettudományokban, sportban, vagy művészetekben tehetséges gyermekek térítésmentes, komplex tehetséggondozása érdekében. Az Alapítvány tehetséggondozó programjaiban több, mint 1500 általános iskolás gyermek vehetett részt. Az Alapítvány szakmai tevékenysége a Magyar Géniusz Program szakmai zsűri értékelése alapján bekerült a 10 példaértékű tehetségsegítő program közé. (www.geniuszportal.hu; Tehetségkönyvtár).

Alapítványunk 2010-ben a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács felmérése alapján, kiérdemelte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az Európai Unió Magyar Elnöksége keretében megrendezett Első Európai Tehetségnapon 2011-ben, Alapítványunk két, Magyarországot képviselő szervezet egyikeként mutathatta be teljes körű tehetséggondozói tevékenységét. 2013 márciusában a Tehetséghidak szervezésében megrendezett Országos Tehetségnapon 9 tehetséggondozó szervezettel együtt valósíthatta meg Alapítványunk a Tehetséglabirintust. Jelenleg nyolc Ösztöndíjasunk fejlesztheti tudását az Alapítványunk által nyújtott anyagi és mentori segítséggel.

Elsősorban a szociokulturálisan hátrányos helyzetű, általános iskolás, bármely művészeti ágban, vagy természettudományos területen, korosztályukhoz képest kiemelkedő teljesítményt mutató gyermekeknek. Ösztöndíjprogramunkkal a középiskola végéig segítjük a tehetség kibontakoztatását.

Másodsorban az ő mikrokörnyezetük szereplőinek – szülőknek, családtagjaiknak, pedagógusoknak.

Programok 2015-ben és 2016-ban:
Országjáró Művészetek Programsorozat – 2015. januártól

Filmklub – 2015. januártól
TÜKÖR önismereti csoport – 2015. januártól
Művészeti nyári tehetséggondozó tábor – 2015. július 12-19.
Természettudományos nyári tehetséggondozó tábor - 2015. július 12-19.
Országjáró Természettudományok - 2015. szeptembertől

  • november 9-13. – Foucault-inga kísérlet és rendhagyó fizika órák a Mammut Bevásárlóközpontban
  • 2016. március 2. hete – Jótékonysági Guinness-rekord kísérlet – „Legmagasabb fa építőjáték torony“ kategória

Hétvégi tehetségfejlesztő „KEKSZ“ műhely - 2015. októbertől
Önismereti csoport – 2015. októbertől-decemberig

Várjuk azokat a 20. életévüket betöltött, egyetemista, vagy már végzett, gyakorlott jelentkezőket, akik járatosak a természettudományok területén és a matematikában, és/vagy biológiában és/vagy földrajzban és/vagy fizikában és/vagy kémiában és/vagy informatikában megszerzett, innovatív tudásukat szívesen megosztanák a jövő nemzedékével.

Várjuk azokat a művészeket vagy amatőröket, akik a képző és/vagy zene és/vagy tánc és/vagy dráma és/vagy próza és/vagy ének művészeti ágak területén komoly tudásra, tapasztalatra tettek szert és szeretnék ezt átörökíteni a gyermekeknek.

A megszerzett tudáson kívül előnyt jelent, ha a jelentkező kreatív, motivált, empatikus, kommunikatív, csapatjátékos, kiegyensúlyozott személyiség, nyitott az új befogadására, és örömmel vesz részt a gyermekekkel tehetségfejlesztő, és szabadidős tevékenységekben.

Az önkéntes TUDOROK egy több lépcsős, kiválasztási rendszert követően csatlakozhatnak a nyári, tehetséggondozó táborok és az évközi programok felnőtt csapatához.

A Tudorrá válás folyamata

  1. Motiváltság a jelentkezésre – a kitöltött Jelentkezési lap eljuttatása az Alapítványnak.
  2. A TUDOR jelöltek a Jelentkezési lap kitöltése után személyiség- és érzelmi intelligencia tesztet töltenek ki.
  3. A tesztek kiértékelése után a jelentkezők egyéni interjún vesznek részt.
  4. A feladatok megvalósításához leginkább közel álló jelentkezők közül kérjük fel a TUDOR-jelölteket az alapozó képzéseken való részvételre, amelyek során válik a jelentkező az alapismeretekből felkészített TUDOR-rá.
  5. Aktív részvétel a második felkészítő fázison, amelynek célja a tehetségfejlesztő program megismerése, elsajátítása és a levezetésére való jártasságok megszerzése.

A képzések helyszíne: Budapest.

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány egész évben változatos önkéntes tevékenységi lehetőségeket kínál. Számtalan program előkészületeiben és megvalósításában lehet segédkezni, többek között az év közben megrendezett őszi-tavaszi művészeti és természettudományos programsorozatban, családi és a nyári tehetséggondozó táborokban, pályázatokban, az országos és az alapítványi Tehetségnapokon való részvételben, jótékonysági rendezvényeken, stb. Örömmel várjuk a mentori, az irodaszervezési és marketing tevékenységre jelentkező, önkéntes munkafelajánlásokat is!

A táborainkban segítők számára – a tábor időtartama alatt – a napi ötszöri étkezés, a fürdőszobás szálláshely és a Budapestről induló, transzfer autóbusz költségeit fedezzük.