…a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 2014-es programjaira

Kiket várunk önkéntesnek?

Várjuk azokat a 23. életévüket betöltött, egyetemista, vagy már végzett, gyakorlott jelentkezőket, akik járatosak atermészettudományok területén és a matematikában, és/vagy biológiában és/vagy földrajzban és/vagy fizikában és/vagy kémiában és/vagy informatikában megszerzett, innovatív tudásukat szívesen megosztanák a jövő nemzedékével.

Várjuk azokat a művészeket vagy amatőröket, akik a képző és/vagy zene és/vagy tánc és/vagy dráma és/vagy próza és/vagy ének művészeti ágak területén komoly tudásra, tapasztalatra tettek szert és szeretnék ezt átörökíteni a gyermekeknek.

A megszerzett tudáson kívül előnyt jelent, ha a jelentkező kreatív, motivált, empatikus, kommunikatív, csapatjátékos, kiegyensúlyozott személyiség, nyitott az új befogadására, és örömmel vesz részt a gyermekekkel tehetségfejlesztő, és szabadidős tevékenységekben.

Kiből lehet önkéntes TUDOR?

Az önkéntes TUDOROK egy több lépcsős, kiválasztási rendszert követően csatlakozhatnak a nyári, tehetséggondozó táborok és az évközi programok felnőtt csapatához.

A Tudorrá válás folyamata

 • Motiváltság a jelentkezésre – a kitöltött Jelentkezési lap eljuttatása az Alapítványnak
 • A TUDOR jelöltek a Jelentkezési lap kitöltése után személyiség- és érzelmi intelligencia tesztet töltenek ki
 • A tesztek kiértékelése után a jelentkezők egyéni interjún vesznek részt
 • A feladatok megvalósításához leginkább közel álló jelentkezők közül kérjük fel a TUDOR jelölteket az alapozó képzéseken való részvételre, amelyek során válik a jelentkező az alapismeretekből felkészített TUDOR-rá
 • Aktív részvétel a második felkészítő fázison, amelynek célja a tehetségfejlesztő program megismerése, elsajátítása és a levezetésére való jártasságok megszerzése.

A képzések helyszíne: Budapest.

Mit kínálunk?

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány egész évben változatos, önkéntes, tevékenységi lehetőségeket kínál. Az előkészületekben és a megvalósításban számtalan programban lehet segédkezni, többek között az év közben megrendezett őszi – tavaszi, művészeti és természettudományos programsorozatban, családi és a nyári tehetséggondozó táborokban, a pályázatokban, az országos és az alapítványi Tehetségnapokon való részvételben és az 5 éves jubileumi gála kivitelezésében. Örömmel várjuk a mentori, az irodaszervezési és marketing tevékenységre jelentkező, önkéntes munkafelajánlásokat is.

A táborainkban segítők számára – a tábor időtartama alatt – a napi ötszöri étkezés, a fürdőszobás szálláshely és a Budapestről induló, transzfer autóbusz költségeit fedezzük.

Alapítványunk tevékenységéről

Alapítványunk, immár ötödik éve közhasznú, nonprofit tevékenységet végez a szociokulturálisan hátrányos helyzetű, természettudományokban, sportban, vagy művészetekben tehetséges gyermekek térítésmentes, komplex tehetséggondozása érdekében. Az Alapítvány tehetséggondozó programjaiban eddig közel 700 általános iskolás gyermek vehetett részt. Az Alapítvány szakmai tevékenysége a Magyar Géniusz Program szakmai zsűri értékelése alapján bekerült a 10 példaértékű tehetségsegítő program közé. (www.geniuszportal.huTehetségkönyvtár).

Alapítványunk 2010-ben a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács felmérése alapján, kiérdemelte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az Európai Unió Magyar Elnöksége keretében megrendezett Első Európai Tehetségnapon 2011-ben, Alapítványunk két, Magyarországot képviselő szervezet egyikeként mutathatta be teljes körű tehetséggondozói tevékenységét. 2013 márciusában a Tehetséghidak szervezésében megrendezettOrszágos Tehetségnapon 9 tehetséggondozó szervezettel együtt valósíthatta meg Alapítványunk a Tehetséglabirintust. Jelenleg 5 Ösztöndíjasunk fejlesztheti tudását az Alapítványunk által nyújtott anyagi és mentori segítséggel.

Kiknek szervezzük programjainkat?

Elsősorban a szociokulturálisan hátrányos helyzetű, általános iskolás, bármely művészeti ágban, vagy természettudományos területen, korosztályukhoz képest kiemelkedő teljesítményt mutató gyermekeknek. Ösztöndíjprogramunkkal a középiskola végéig segítjük a tehetség kibontakoztatását.

Másodsorban az ő mikrokörnyezetük szereplőinek – szülőknek, családtagjaiknak, pedagógusoknak.

Programok 2014-ben

 1. Évközi természettudományos programsorozat
  2014. márciustól
 2. Évközi művészeti programsorozat
  2014. márciustól
 3. Művészeti nyári tehetséggondozó táborr
  Időpont: 2014. július
 4. Természettudományos nyári tehetséggondozó tábor
  Időpont: 2014. július

Online jelentkezés a 2014-es programjaink egyikére »

Jelentkezési lap letöltése »