Az Országjáró Művészetek Magyarország két nagyvárosában- Kaposváron, Pécsett – és a fővárosban Budapesten kerül megszervezésre. Az érintett nagyvárosokban és a vonzáskörzetükben lévő jelentős számú hátrányos helyzetű településen élő gyermek számára elérhetetlen a kortárs művészeink megismerése és a művészeti ágak alkotásainak megtekintése, személyes megtapasztalása.

Iskolán kívüli tehetséggondozó programunkban a művészetoktatást a készség– és képességfejlesztést, az ismeretgazdagítást a személyiségformálás eszközeként kezeljük, a gyermek életkori fejlődési jellemzőihez igazítjuk, a művészeti ágak sajátos nevelési és oktatástörténeti értékeire, a művészeti nevelés tapasztalataira, a művészetpedagógiai és művészetpszichológiai kutatások eredményeire, a magyar művészeti nevelés nemzetközileg is elismert gyakorlatára építjük.

A program célja a művészetek sokszínűségének, magyar gyökereinek az interaktív, tapasztalati úton történő bemutatása, elismert kortárs művészek tolmácsolásában. Magyarországon található innovatív művészeti műhelyek megismertetése a közvetlen környezetben és országon belül egyaránt. A különböző művészeti ágak után érdeklődő gyermekek számára az új kor, új lehetőségeinek, kihívásainak megismertetése.

A programba a helyi tehetséggondozó szakemberek segítségével kiválasztott, hátrányos helyzetben élő, a művészet valamely területén tehetséges gyermekek kerülhetnek be. A különböző helyszíneken programba került gyermekek mindegyike (a jelentkezők függvényében) részt vesz mindegyik programon. A programba bekerülő gyermekek számára a részvételt térítésmentesen biztosítjuk, a jelentkezéseket a tervezett létszám eléréséig fogadjuk.

ELSŐ ALKALOM

2014. november 15.

Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum  - 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39
Téma: DIAFILMKLUB- Fedezd fel újra és újra velünk! diavetítés és dia-történeti kiállítás
Programvezető: Bíró Ferenc, gyűjtő, Európában egyedülállónak számító diafilmgyűjtemény tulajdonosa

 

MÁSODIK ALKALOM

2014. november 27.

Helyszín: Kaposvári Egyetem Művészeti Intézet – 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 10.
Téma: „Az „emberi” művészet – színház, dráma”.
Programvezető: Eperjes Károly – adjunktus, Kossuth-díjas és Jászai-díjas színművész

 

HARMADIK ALKALOM

2015. március 28.

Helyszín: Pécs-Komló- Zsolnay Kulturális Negyed – Zöld ház – Bóbita Bábszínház, Bábmúzeum
Téma: „Az álomtól a megvalósított képek művészetéig” – Barangolás az illusztráció világában
Programvezető: Agócs Írisz- mesekönyv illusztrátor

 

NEGYEDIK ALKALOM

2015. május 10.

Helyszín: Budapest – Nemzeti Filharmonikusok- MÜPA – Fesztivál Színház
Téma: „Meztelen igazságok- derűs hangverseny gyermekeknek“
Vezényel: Antal Mátyás
Tervezett programvezető: Philipp György rendező

 

Legyél Te is Messzehangzó Tehetség!

ÉREZTED-E MÁR A VARÁZSLATOT EGY FESTMÉNY ELŐTT ÁLLVA, ZENÉT HALLGATVA, EGY SZÍNDARABOT ÁTÉLVE???

Érdekel a színház, zene, film és illusztráció világa, de nem tudod, kivel osztozhatnál szenvedélyedben és kinek tehetnéd fel kérdéseidet?

Ha szívesen részt vennél művészeti programokon, DE NINCS RÁ LEHETŐSÉGED, elmúltál már 11, de még nem vagy 15, akkor csatlakozz Országjáró Csapatunkhoz és légy Te is Messzehangzó Tehetség!

HOGYAN JELENTKEZZ?

Teszteld Magad! Válaszolj 13+1 kérdésünkre helyesen!

Jelentkezés folyamatosan, az első programra 2014. november 7-ig!

Jelentkezem!

Ha papír formában jutott el hozzád kvízünk, válaszaidat elküldheted e-mailben a messzehangzo.iroda@gmail.com vagy postán a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány, 1011 Budapest, Hunyadi János út 13.

Ha bármilyen kérdés merül fel, keressetek minket a messzehangzo.iroda@gmail.com e-mail címen vagy a 20/665-9996 telefonszámon!

Várjuk jelentkezésed és találkozzunk 2014. november 15-én a Diafilmklubon!

[/fusion_text]